Vanliga frågor och svar om barnvagnar

Här listar vi de vanligaste frågorna gällande barnvagnar tillsammans med svar. Om du inte hittar din fråga här är du välkommen att mejla till kundtjanst@childrenshouse.se så svarar vi dig så fort som möjligt.

 

Mitt däck har ingen luft, vad gör jag?
Svar: Om dina lufthjul har lite luft i sig så behöver du pumpa upp det. Kolla om du har bilventil eller cykelventil på innerslangen så du har rätt munstycke vid pumpandet. Om däcken fortfarande känns tomma på luft efter någon dag så kontrollerar du så att ventilen är ordentligt åtskruvad. Annars kan det vara punktering på innerslangen, då köper du en ny innerslang och byter den likt ett cykeldäck.

 

Vilken vagn är den bästa?
Svar: Det finns inget svar på denna fråga utan den bästa vagnen är helt individuellt utefter era egna behov. Vagnen ska uppfylla era krav för att passa i er vardag. Där behöver ni ta fram en slags kravlista med funktioner som är önskvärda för er.

 

Vad är bäst, punkteringsfria hjul eller lufthjul?
Svar: Lufthjul går väldigt bra på tuffare terräng då de ger efter lite mer. Punkteringsfria hjul är marginellt lättare i vikt men en fördel om du inte känner för att behöva hantera eventuella punkteringar.


Hur länge ska jag använda liggdelen?
Svar: En liggdel har oftast en maxvikt på 9 kilo och brukar användas upp till ca 6 månader.

 

När kan jag vända barnet framåt i sittdelen?
Svar: Rekommendationen ligger nånstans från 1.5-2 år, detta på grund av att små barn blir väldigt påverkade av mycket nya intryck men du väljer själv när du tycker det är lämpligt.

 

Kan jag sätta mitt babyskydd på barnvagnen?
Svar: Varje vagnstillverkade väljer själva om det ska finnas möjlighet att fästa olika babyskydd på deras vagnar. Kolla upp redan när du köper din barnvagn vilka babyskydd som går att fästa på vagnen och om du i så fall behöver en adapter för det.

 

Min vagn har gått sönder, visst kan jag reklamera den och få pengarna tillbaka?
Svar: Enligt konsumentköplagen har säljaren rätt att i första hand försöka åtgärda problemet.  Detta genom att reparera eller byta ut det som är trasigt. En barnvagn består av många olika delar och de flesta går att byta ut. 

 

Min barnvagn drar åt höger/vänster när jag kör, varför?
Svar: Om din barnvagn drar åt något håll så ska du först och främst kontrollera lufttrycket i dina däck. På sidan av däcken står det vilket tryck det ska vara i de och är de ojämna så kommer vagnen att dra.

 

Min barnvagn är sned, vad ska jag göra?
Svar: Om du upplever att din barnvagn är sned så kan du enkelt kontrollera det genom att ställa ett vattenpass över handtaget. Oftast så är det en synvilla. Skulle din vagn faktiskt vara sned så börja med att kontrollera lufttrycket i dina däck. Är allt som det ska där så kontaktar du återförsäljaren där du köpt din barnvagn så fort som möjligt.

 

De svängbara hjulen på min vagn snurrar trögt, vad gör jag?
Svar: Det viktigaste är att inte göra något förhastat då en smörjning i tidigt skede kan leda till skakande hjul istället. Swivelhjul är anpassade för det utrymmet de har och är vagnen helt ny går det oftast till sig efter en stunds användande. Skulle det vara så att de fortfarande är tröga kan du doppa hjulaxlarna i hjulfett, stoppa tillbaka hjulet, trycka ner framaxeln och snurra hjulen fram och tillbaka tills det gått till sig.

 

På vår instagram @Childrenshouse_se hittar du instruktionsfilmer på hur man löser de vanligaste problemen vi stöter på.

Har du fler frågor eller upplever problem med en barnvagn du köpt av oss är du välkommen att mejla till kundtjanst@childrenshouse.se