Hur väljer man barnvagn?

Att köpa barnvagn är ett stort beslut och kan faktiskt jämföras med att köpa bil – ditt val beror på fakta, önskemål och behov. Det finns många olika modeller att välja mellan och det är viktigt att hålla huvudet kallt. Funktionerna är många och designen skiljer sig åt men det viktigaste är att vagnen ni väljer passar för just era behov.

 

Vart/hur bor ni?

Bor ni ute på landet med grusväg eller inne i stan med kullersten? Vilken vagn ni än väljer så ska den klara av eran vardag. De flesta barnvagnar har ordentlig fjädring för att klara de flesta terränger, på vissa vagnar kan du till och med justera fjädringen själv.
Ska er vagn stå i hallen när den inte används eller har ni möjlighet att förvara den i ett förråd? Ta reda på vilka möjligheter ni har inför barnvagnsköpet så blir det lättare att ta fram alternativ för er. Ska vagnen klara av skog eller mycket ojämna underlag så kan det vara bra att ha med det i er kravlista också.


Hur stor är er bil?

Vilka mått är det i ert bagageutrymme? Glöm inte att barnvagnen är absolut lättast att hantera när den går att ta isär i separata delar. Det underlättar enormt mycket för den nyförlösta att kunna bära lättare i och ur bilen. Har ni hundbur? I så fall är det viktigt att ni vet hur mycket utrymme ni har kvar för att också kunna transportera en barnvagn.


Vilka funktioner är viktiga för er?

Det kan vara otroligt givande att prata med vänner och familj som kanske själva genomgått ett barnvagnsköp för att få lite tips, men glöm inte att vagnen ni väljer ska uppfylla era behov och inte någon annans. Sammanställ en lista med era krav, vad som är viktigast och vad som kanske inte är lika viktigt. Detta är ett bra sätt att förbereda sig inför en första titt på barnvagnar hos din närmsta återförsäljare eller inför ett köp i en e-handel.


Handla vagn i butik eller på nätet?

Handlar du din barnvagn på nätet är det bra att veta att det är den e-handlaren du sen ska vända dig till om du skulle få problem eller behöver reservdelar till din vagn. Behöver du en reparation på din vagn är det ditt ansvar att skicka vagnen. Köper du barnvagnen hos din närmsta återförsäljare har du alltid nära till hjälp eller svar på frågor.


Vi på Childrens House hjälper er gärna att analysera era behov och jämföra olika barnvagnar för att hitta vagnen för er.
Lycka till i jakten på dröm-vagnen!